Oldtimer evenementen

60 Years MINI (Brussel)

Datum:
zaterdag 16 maart 2019 t.e.m. zondag 28 april 2019
Omschrijving:
De Mini wordt 60 dit jaar en dat vieren we !
Voor Autoworld een aanleiding om in maart en april een twaalftal exemplaren van deze kleine, maar even revolutionaire als karaktervolle auto, in de schijnwerpers te plaatsen. Een auto die een belangrijke rol speelde in de evolutie van de samenleving van de jaren '60.

Voor alle bezitters van een Mini, ongeacht het bouwjaar, wordt op Paasmaandag 22 april een vrolijke parade door de hoofdstad georganiseerd, vertrekkend aan het Museum.


De Mini… in the Spotlight

In de twee tijdelijke expositiezones van het Museum worden enkele competitiemodellen getoond, waaronder een replica van de winnaar van de Monte Carlo Rally 1964, een auto die door de fabriek werd klaargestoomd voor circuitraces en één van de auto's waarmee Julien Vernaeve zich wist te onderscheiden op de Belgische circuits in de jaren '60/'70. Maar ook seriemodellen, zoals een 850 van 1973 met slechts 900 km op de teller of zeldzame modellen zoals een Radford of een Wolseley Hornet zullen niet ontbreken...
Een totaal van een vijftiental Mini's.


Een Mini-Parade die de max zal zijn – maandag 22 april 2019

Om de vele Mini-fans – of het nu gaat om Austin Mini, Morris Mini, Rover Mini of een meer recent Mini-model – toe te laten de 60e verjaardag van hun geliefde auto te vieren, organiseert Autoworld, met de steun van het merk Mini, een grote bijeenkomst op de Esplanade voor het Museum, gevolgd door een korte rondrit door de hoofdstad. Een louter recreatieve rit en geen wedstrijd, waarbij de wegcode strict zal worden gerespecteerd.
De deelnemers worden op maandag 22 april op de Esplanade van het Jubelpark, tegenover Autoworld verwacht tussen 12 en 14 u. Ze ontvangen in het museum een Rallyplaat en een Roadbook.
Opgelet, het aantal deelnemende Mini's is beperkt tot 200 auto's. De eerst ingeschrevenen krijgen voorrang…
Inschrijven is kostenloos, maar wel verplicht via https://goo.gl/forms/lLOzRlgkcAOBVfhQ2 of per mail: mini@autoworld.be. Deelnemers krijgen ook gratis toegang tot het museum en tot de tentoonstelling « 60 Years Mini ».
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be