Oldtimer evenementen

1ste Circuit-ontdekkingsdag (Mettet)

Datum:
zondag 20 april 2014
Omschrijving:
Exclusief : sterk gereduceerde kosten voor deelneming

Sinds 1990 is het echte liefhebbersniveau van de autowedstrijden zo goed als verdwenen, dit tot spijt van de vele liefhebbers die de mogelijkheid kregen om de sport te ontdekken, zich te vermeien zonder grote kosten en daarbij ook de mogelijkheid vonden om naar hogere klassen door te stoten.

Gedurende 18 jaar, was de vzw Retrorganisation de grootste Belgische organisator van autowedstrijden (16 wedstrijddagen per jaar) en ook de grootste autostal (800 piloten/clubleden met licentie per jaar).

Het is dus geen toeval dat er vele stemmen opgingen om dit succesvol initiatief opnieuw tot leven te roepen.

De Brabantse vzw herbegon dus vorig jaar met de organisatie van drie dagen, die in een reeds overvolle kalender werden ingevoegd. Het is duidelijk dat Retrorganisation het daarbij niet kon laten.

Op het programma van de Brabantse vzw: 3 zondagen volledig gewijd aan het rijden op omloop en dit op 20 april in Rocroi, 29 juni in Mettet en opnieuw in Rocroi op 5 oktober.

Betalingsvoorwaarden ? Uiterst simpel, zoals beschreven in het reglement (te raadplegen op www.retrorganisation.org op de pagina “2014”/”reglement”: een wagen in normale toestand, normale wegbanden, stille uitlaat … Voor de “aangepaste” wagens: kuipzetel, vrije bandenkeuze op aangepaste velgen, veiligheidsharnas, stevige overall in katoen (minimum), maar steeds een stille uitlaat.

Stille uitlaat ? Retrorganisation voelde reeds sinds 1974 dat het nodig was om de zondagsrust van allen die niet houden van het rijden op omloop te respecteren, en ook dat de normen vroeg of laat zouden veranderen ! De “stille” uitlaat was dus reeds vanaf het begin door de club verplicht.

Retrorganisation heeft als doel om de deuren van de competitie op omloop wijd open te zetten.

Met, om te beginnen, scherp berekende deelnemingskosten.

De formule “Retro” is EXCLUSIEF: de kosten voor deelneming worden berekend op basis van het aantal deelnemers op de piste.

Het reglement voorziet natuurlijk (artikel 6) : een eerste basis van berekening van de kosten voor deelneming wordt bepaald één maand voor het evenement.

De dag van het evenement wordt deze berekening herzien op basis van het werkelijk aantal aanwezigen: het door de deelnemers teveel betaalde wordt dan beschouwd als voorschot voor het volgende evenement, of terugbetaald.

Dit alles om ervoor te zorgen dat de echte amateur autosport tot bloei kan komen en dit op een democratische manier.
Locatie:
6, rue Saint Donat
5640 Mettet
Route plannen