Oldtimer evenementen

19de luchtgekoeld VW treffen

Datum:
zondag 3 juni 2012
Locatie:
Beersel (BE)
Omschrijving:
Onze 19de luchtgekoelde VW meeting gaat door op 03 juni in de schaduw van het "Kasteel van Beersel". Net zoals de voorbije jaren zal er ook een toeristische rondrit plaatsvinden door de zennevalei van de luchtgekoelde wagens MET een londense dubbeldekbus voorzien van een panoramisch dak gesponsord door het busbedrijf Open-Tours. Iedereen die wil (bezoekers of deelnemers) kunnen gratis met de bus de karavaan van luchtgekoelde wagens volgen.

De gemeeente Beersel bevind zich in de vlaamse rand, meer bepaald in de zennevallei, op een zucht van Brussel en het pajottenland. De zennvallei is erg geliefd bij wielrenners voor zijn bergen (bruineput, beerselenberg, ...), gekent voor zijn historische Kasteel en bierliefhebbers kennen het vanwege de kriek, geuze en lambiek bieren.

Het kasteel -bekend van zijn jaarlijkse feesten en artisanale markt- heeft ook Suske & Wiske in het verleden te gast gehad (zie album 'de schat van Beersel'). Geïnteresseerde bezoekers en deelnemers van de meeting krijgen ok dit jaar de mogelijkheid om het historische kasteel (dat in volle restauratie is) aan een democratische prijs te bezoeken.

Maar er is meer want dit jaar plaatsen we de kriek, geuze en lambiek bieren in de kijker. We voorzien namelijk een tussenstop van de rondrit aan het bezoekerscentrum "De Lambiek" te Alsemberg. Het bezoekerscentrum is in 2010 opgericht om kennis te maken met de Geuze, kriek en Lambiekbieren alsook hun rijke geschiedenis. Deelnemers aan de rondrit krijgen een kleine degustatie aangeboden + mogelijkheid tot het bezoeken van het beleveinscentrum.

Dagindeling:
- inschrijven vanaf 9u (8 euro per wagen - bezoekers gratis!)
- vertrek rondrit om 14u
- prijsuitrijking om 17u
- doorlopend onderdelenbeurs, barbecue en kinderanimatie
Contact:
Koen Vaeye
Tel. 0495/26 82 49
info@vwkeverclub-bbunnys.be