Oldtimer evenementen

12h de Huy Revival

Datum:
zaterdag 8 september 2012
Locatie:
Hoei (BE)
Omschrijving:
De Douze Heures de Huy, een rally uit de periode 1954 - 1969, maakt deel uit van het Belgische automobielpatrimonium, net zoals Liège-Rome-Liège, de Marathon de la Route of de Tour de Belgique. Zelfs nu, 40 jaar na haar eerste editie, staat het evenement nog steeds in het collectieve geheugen gegrift.

In 2010 vieren we de Revival van dit monument uit de automobielsport in de tijdsgeest van toen. Meer bepaald vinden de controles plaats in lokale bistro's, mogen enkel wagens van vóór 1969 deelnemen, brengt de lokale pers het parcours van die dag en bovenal: de piloot dient zonder navigator zijn weg te vinden! Dit laatste onderscheidt de Douze Heures de Huy van alle andere Europese rally's.

De wedstrijd zal heropleven in de geest van toen en met respect voor de sportieve code die destijds gold, want de Douze Heures de Huy moet haar originele identiteit behouden. We nodigen dan ook zowel amateurs als ervaren piloten uit om dit fantastische evenement, met haar legendarische kwaliteit en originaliteit, nieuw leven in te blazen.
Contact:
Marjorie DE LAET
Tel. 0495.152.208
m.delaet@trajectoire.be