Oldtimer evenementen

11de Herk-de-Stad Classic

Datum:
zondag 10 juli 2016
Omschrijving:
Beste oldtimerliefhebber

Onze 11de editie van Herk-de-Stad Classic staat in het teken van de BOKKENRIJDERS ROUTE. Deze beruchte roversbende maakte heel wat Limburgse gemeenten onveilig in de 18de eeuw en spreekt tot op de dag van vandaag tot de verbeelding.

Onze route brengt ons onder andere langs Wellen, Bilzen en Diepenbeek waar zich heel wat verhalen hebben afgespeeld over de Bokkenrijders. Vooral in Wellen en Munsterbilzen waren de Bokkenrijders erg actief. Met deze route zal je dan ook onderweg kunnen kennis kunnen maken met de legende van de Bokkenrijders.

We voorzien ook dit jaar twee tussenstops: een in Bilzen (Jazz Bilzenplein en het Camille Huymansplein) en in Hasselt (Kolonel Dusartplein en de Zuivelmarkt).

Ook de liefhebbers van terrasjes en deelnemers die herinneringen willen ophalen aan de beginjaren van Jazz Bilzen (de voorloper van Rock Werchter en Pukkelpop)kunnen zeker een mooie dag beleven met hun oldtimer tijdens deze prachtige route.

Het vertrek en aankomst op zondag 10 juli 2016 vindt plaats op de Markt in Herk-de-Stad waar elke deelnemer na afloop zal getrakteerd worden op een stuk taart en tas koffie. Onderweg zijn er ook nog enkele verrassingen!

Noteer deze afspraak alvast in jullie agenda: 11de editie Herk-de-Stad Classic zondag 10 juli 2016. Meer informatie vinden jullie op de website.

Tot dan!

Stephan Stevens
Organisatie Herk-de-Stad Classic
Locatie:
Markt 2
3540 Herk-de-Stad
Route plannen
Contact:
Stephan Stevens
Tel. 0476/56.50.07
stephan.stevens@herk-de-stad.Be