Foto's oldtimer evenementen

Zolder Historic Grand Prix - 27 april 2003

Circuit Zolder presents : Featuring 40 years Circuit Zolder 1963 - 2003 , 21-22 juni 2003

Autosportliefhebbers opgelet!!!

Circuit Zolder wordt 40 jaar! Natuurlijk zal deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom zal de 29th European Historic Grand Prix 2003 helemaal in het teken van de 40e verjaardag van Circuit Zolder staan.

De European Historic Grand Prix, bekleedt op Circuit Zolder een unieke positie. Het is ten eerste het oudste evenement dat door de vzw Terlaemen wordt georganiseerd. Bovendien is het van alle autosportweekends het minst harde. Het minst snelle kunnen we in geen geval zeggen, want de snelheden die tijdens het weekend door sommige wagens gehaald worden, zijn minstens te vergelijken met die van hedendaagse autosportdisciplines. Maar het minst harde, omdat je nu eenmaal vandaag deze historische racewagens niet meteen koppelt aan je reinste hedendaagse competitie.

Naast de wedstrijden is er aandacht voor historische wagens die in vervlogen tijden over onze wegen scheurden. Oldtimers en authentieke racewagens staan er opgesteld over verschillende standen. De European Historic Grand Prix is dus de uitgelezen plaats als je de geschiedenis van de autosport wil herbeleven.

Wat mag je als autosportliefhebber nu allemaal verwachten? Wel eerst en vooral zal er een zeer uitgebreid aanbod aan historische races plaatsvinden. Op het programma staat onder andere:

- FIA European Challenge for Historic Touring Cars
- FIA Cup for Historic Grand Touring Cars
- Formula 3 & Rear Engine Formula Juniors Cars
- HGPC for pré 61 GP cars & pré 66 GP cars
- European Sports Prototype Trophy (pré 71)
- Group C Racing for historic World Endurance Sportscars (after 71)
- F1 Classic Grand Prix
- Formula Monoposto Racing
- and much more…

Verder zal vooral de 40e verjaardag van Circuit Zolder gevierd worden. Zo zullen er verschillende bekende autosportpiloten met hun wagens aanwezig zijn. Ook de expositie 40 jaar Zolder is zeker de moeite waard. Wanneer je als bezoeker door de expo loopt, beleef je als het ware zelf de rijke geschiedenis die Circuit Zolder doorgemaakt heeft. De bloedmooie bolides zijn echt een streling voor het oog!

Tickets: Saturday 5 EURO – Sunday 7,50 EURO – Weekend 12,50 EURO
Voorverkoop: 10 EURO (hele weekend) – Age < 14 = free entry – Paddock included

Ook jij kan meehelpen in de opstelling van de expo, Circuit Zolder zoekt nog steeds mensen die in het bezit zijn van representatieve racewagens, die in de jaren ’60-’70-’80 en ’90 in Zolder het mooie weer maakten. Ben jij in het bezit van een historische racewagen en wens je de European Historic Grand Prix bij te wonen, gelieve dan contact op te nemen op onderstaand adres.

Tim Crabbé
temp.2@circuit-zolder.be
0032 (0)11/ 858 760

Circuit Zolder
Terlaemen 30
B- 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Zolder Historic Grand Prix - foto 1 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 2 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 3 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 4 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 5 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 6 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 7 van 8 Zolder Historic Grand Prix - foto 8 van 8