Foto's oldtimer evenementen

MG by Night - 30 september 2006

Tijdens de Beachmeeting waren we in panne gevallen met onze MG. Om deze terug rijklaar te krijgen hebben we aan het sleutelen geweest tot zaterdagnamiddag. En eindelijk hij deed het weer, na een andere boîte, nieuwe koppeling, (vorige was verdampt) en een MGA cardan (wat al niet past bij alle types!). Er waren wel nog enkele kleine probleempjes maar de nachtrit kon doorgaan en wel met de MG.
Ik moest van papa mijn overall en helm meenemen om zogezegd “open” te rijden. Bij het ontvangen van de roadbook werd het duidelijk, we gingen karten op het einde van de rit! Tijdens het eten dat geserveerd werd in ’t buikje rond, zat ik te popelen om te kunnen vertrekken, het kon niet snel genoeg gaan. Na de aspergesoep en zalm in een papillot van deeg en puree aardappelen en ook nóg de koffie vertrokken we eindelijk cabrio met enige vertraging voor een rit van ongeveer 155km. Als aandenken kregen we een klein lampje wat goed van pas kwam aangezien de binnenverlichting het niet deed (typisch na een uitkleedpartij van een mg).
De rit begon via voor ons bekende baantjes maar de benzine waren we vergeten dus vlug nog tanken en dan maar inlopen op de meute. Dit ging vlot door het gebruik van de “kerstboom” vooraan op de auto . Aan de vergeichten te zien (de straatverlichtingen) is de rit een aanrader om over te doen overdag want de streek was prachtig. Grote wegen werden vermeden en kleine, smalle, kronkelende wegjes werden opgezocht. Heel gezellig reden we met een sliert van 17 MG’kes doorheen de Vlaamse Ardennen. Er waren heel wat nieuwe wagens tussen de deelnemers maar enkele bejaarde stalen rossen lieten zich niet kennen! We hielden een stop in het kluisbos (sommigen ietwat te vroeg op een verkeerde parking) voor een droogje en een natje. Ondertussen had ik mijn raceoverall al boven mijn kledij aangetrokken want het was heel fris in de auto.
Uiteindelijk besloten we de roadbook niet verder meer te volgen. We hadden al een heuse vertraging opgelopen en de racemicrobe kriebelde. Onder leiding van Stevens GPS reden we met 4 MG’s vanuit het kluisbos rechtstreeks naar de karting te Poperinge.
Daar aangekomen, zaten Alain en Monique ons al op te wachten. Die waren ons even voordien op de autosnelweg voorbijgesneld. Normaal was het voorzien dat er 1 persoon per auto mocht deelnemen aan de race maar wie wou kon zich extra inschrijven. Dit had papa blijkbaar al afgesproken met Alain. Samen met 8 andere kart-piloten vertrokken we voor een spannende race. Het circuit was zalig om over te scheuren. Het lukte heel goed omdat ik vlug de ideale rijlijn vond en de snelste tijd reed in de eerste race. Ik heb me wel goed moeten concentreren want Jan kwam gevaarlijk dichtbij. Het was spannend tot de laatste minuut. Langzaam kwamen de andere deelnemers aan die wél het roadbook hadden gevolgd. Uiteindelijk bleek dat er 3 auto’s al veilig in de garage waren opgeborgen en niet meer tot in Poperinge waren gekomen. Eens iedereen daar aangekomen, vertrok de tweede race. Daar was Eddy Janssens de snelste.
Er waren prijzen voorzien voor de eerste 4 deelnemers. Op de prijsuitreiking bleek dat de jongste deelnemer had gewonnen. Hierdoor kreeg ik de beker van MG by night in mijn bezit. Trots ging ik samen met Alain de foto op. Doordat ik een extra deelnemer was heeft Alain de fles jenever die ik normaal ook kreeg aan de 5e snelste deelnemer gegeven. Op deze manier bleef het eerlijk voor iedereen. Onze tafel viel uiteindelijk nog 3 keer in de prijzen. Jan Nagels werd verdienstelijk 2e, mijn papa 3e en Steven Galliaert 4e, elk kregen ze een fles jenever. Ook Eddy Janssens viel in de prijzen, die eindigde op de 5e plaats en kreeg ook een flesje plezier overhandigd.
Moe maar fier (mijn eerste beker) zetten we de rit richting huiswaarts in. Veel heb ik er niet meer van beseft want er kwam een varkentje met een dikke snuit en die blies voor mij een prachtige dag uit. Proficiat aan de organisatie die het schitterend heeft gedaan!

MG by Night - foto 1 van 30 MG by Night - foto 2 van 30 MG by Night - foto 3 van 30 MG by Night - foto 4 van 30 MG by Night - foto 5 van 30 MG by Night - foto 6 van 30 MG by Night - foto 7 van 30 MG by Night - foto 8 van 30 MG by Night - foto 9 van 30 MG by Night - foto 10 van 30 MG by Night - foto 11 van 30 MG by Night - foto 12 van 30 MG by Night - foto 13 van 30 MG by Night - foto 14 van 30 MG by Night - foto 15 van 30 MG by Night - foto 16 van 30 MG by Night - foto 17 van 30 MG by Night - foto 18 van 30 MG by Night - foto 19 van 30 MG by Night - foto 20 van 30 MG by Night - foto 21 van 30 MG by Night - foto 22 van 30 MG by Night - foto 23 van 30 MG by Night - foto 24 van 30 MG by Night - foto 25 van 30 MG by Night - foto 26 van 30 MG by Night - foto 27 van 30 MG by Night - foto 28 van 30 MG by Night - foto 29 van 30 MG by Night - foto 30 van 30
Foto's door Bart