Foto's oldtimer evenementen

Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - 25 december 2005

Een trouwe bezoeker van het Oldtimersweb, Georges B., leende zijn Chevrolet Bel-Air 1957 uit aan Jan Verheyen voor z'n nieuwste film "Buitenspel". Dit leverde een aantal mooie foto's en artikels op. We zijn dan ook fier deze hier op het Oldtimersweb te mogen publiceren.

Met dank aan: Gazet van Antwerpen, Het Volk, De Gentenaar, Het Laatste Nieuws.BUITENSPEL

Elk weekend staan overal in Vlaanderen duizenden trotse en nerveuze papa’s hun voetballende zonen aan te moedigen, de scheidsrechter verrot te schelden en luidop het gezag van de trainer te ondermijnen. Zo ook Bert (Filip PEETERS), die maar wat blij is dat zijn 12-jarige zoon Gilles (Ilya VAN MALDERGHEM ) een talentrijk en gedreven voetballer is.

Het was immers ooit de droom van Bert om het helemaal te maken als professioneel voetballer, een droom die door een knieblessure aan diggelen werd geslagen. Hij runt nu samen met zijn vrouw Anne (Joke DEVYNCK) een buurtwinkel en dat doet hij met meer enthousiasme dan zakelijk inzicht. Zo heeft hij een hulpje in dienst, Marc (Kris PIEKAERTS), een jongen uit een instelling in de buurt, terwijl hij zich dat eigenlijk niet echt kan permitteren.

Maar 'Marc is Marc', vindt Bert, 'en er moet toch iemand op de kleintjes passen'.

Papa Bert is niet alleen de trouwste supporter van Gilles, het is ook zijn persoonlijke trainer. Vader en zoon brengen het grootste deel van hun vrije tijd samen door, oefenend op traptechniek en speldoorzicht.

Want voor Gilles nadert een belangrijke dag: er komt een scout kijken die jonge voetballers recruteert voor het nationale jeugdelftal van de Rode Duivels.

En dàt is de droom, de ambitie van Gilles: spelen in het Koning Boudewijnstadion, als Rode Duivel.

Maar dan, totaal onverwacht, sterft Bert en het leven van Gilles stort in elkaar. Niet alleen verliest hij zijn vader, zijn vriend, zijn supporter en zijn trainer, er komen ook nogal wat financiële lijken uit de kast vallen. Onder impuls van boekhouder Joris (Peter BULCKAEN) doet Anne een poging om hun buurtwinkel te redden, maar dan moet iedereen inspringen, ook Gilles en zijn zusje Emma.

Voor Gilles wordt het een moeilijke zoektocht naar zijn plaats in het nieuwe geheel. En is er in dat nieuwe geheel nog wel ruimte voor trainingen, voetballen – en een carrière als Rode Duivel... ?

'Buitenspel' is een film over keuzes maken, over dromen, over loslaten en graag zien.

Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 1 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 2 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 3 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 4 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 5 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 6 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 7 van 8 Chevrolet 1957 van Georges wordt filmster - foto 8 van 8