Foto's oldtimer evenementen

Auto rally , Een ritje Moezel, 24-26 september 2004 - 25 oktober 2004

Auto rally “ Een ritje Moezel” 24-26 september 2004.

Dag 1 ( +/- 370 km):
-----------------------

Na een vroeg maar deugddoend ontbijt vanaf 06u00 in De Cam te Gooik kregen de piloten en co-piloten van de 21 deelnemende wagens nog een laatste briefing samen met het roadbook van dag 1.
Daarna konden de meeste onder ons zich niet meer houden en wilden al vertrekken, maar onze voorzitter vroeg met aandrang om pas een 20 minuten nà hem te vertrekken (hij moest immers nog snel/snel een aantal letters her en der gaan ophangen).
Rond 7u is iedereen dan, met een prachtig en in kleur uitgeprint roadbook vertrokken richting autostrade om er, na een 100 tal km, echt in te vliegen met bolleke/pijl.
Via Dinant, Frankrijk en een aantal goed uitgekozen vragen kwamen de meeste dan rond 12u op de eerste controlepost in Bohan aan. Na een korte middagpauze konden we verder rijden via mooie wegen in Rochehaut, Corbion, Bouillon (en Orval!), Virton, Duitsland en Luxemburg om rond 18u30 in ons hotel in Echternach toe te komen. Na het afgeven van onze noeste “arbeid” (oplossingen van de weet-vragen en foto-herkenningsvragen ) aan de controle tafel konden we rustig Echternach verkennen, op zoek naar een restaurantje, later door sommigen nog rijkelijk doorgespoeld met één of ander lokaal drankje!


Dag 2 ( +/- 120 km):
-----------------------
Ontbijt rond 8u met een korte briefing rond 8u30 en het uitdelen van roadbook dag 2.
Na een 25 km bolleke/pijl kwamen we allen samen in de schuimwijnkelders van Bernard Massart alwaar we, na een rondgang met wat uitleg en een proevertje, de 8-voudige eerste vraag konden beginnen op te lossen.
Dan opnieuw een aantal km’s bolleke/pijl om over de Moezel naar de 2de proeverij te gaan in Schloss Thorn. Daar werden we uitgebreid ingelicht over Spätlese en Elbling wijnen en uiteraard mocht er ook geproefd worden. En was het nu de wijn of was het een speels lid maar bij het buitenrijden van de burcht hadden de meeste plots twee maal de controleletter “Z” gezien!
En pech voor onze voorzitter en zijn team want vanaf daar was er helaas plots een weg opengelegd zodat hij zeer snel en toch accuraat ons via extra geplaatste G.A.S.-info bladen moest omleiden tot we opnieuw in ons roadbook (blz x, situatie z) konden duiken . Chapeau!
En dan was het genieten en genieten van het zeer mooie parcours. Schitterend! Maar af en toe natuurlijk stoppen om de oplossingen van foto- of andere vragen proberen te vinden.
Zo mooi dat de meesten vergaten om ergens iets te gaan eten!
Rond 17u30 konden we opnieuw ons hotel vervoegen, na eerst via de controletafel gepasseerd te zijn natuurlijk.

Dag 3 ( +/- 300 km):
-----------------------

Na de briefing rond 8u30 en ons roadbook van dag 3 konden we er opnieuw invliegen tot in Vianden alwaar we, na de controlepost, een tijdje zoet waren met de vragen (en antwoorden!) over en in Vianden. Vandaar ging het richting over Dieckirch en een zonnepaneel-centrale naar het kasteel van Bourscheid om ons opnieuw te verdiepen in het oplossen van foto en andere vragen. Daarna ging het richting controlepost. Na wat zoeken naar een snelle hap konden we dan opnieuw starten om via o.a. “arbre de Napoleon” , Esch sur Sure, Buderscheid, Bastogne, Namen, Brussel en Lennik huiswaarts (lees De Cam) te keren.
Rond 20 u waren de meeste rallyrijders er terug . Dan even wachten op de totale uitslag
( proficiat aan het rekenhof voor de snelle eind-resultaten!) en de prijsuitreiking door de burgemeester en de schepen van sport, nog een (paar) laatste drankjes, afscheid nemen en alles zat er op.
Nogmaals bedankt organistoren voor deze fijne 3-daagse!
Misschien toch ook een puntje om te overwegen: is het niet mogelijk om s’middag ergens 2 broodjes (1 hesp en 1 kaas) per man te voorzien en s’avonds de warme maaltijd zodat we ons daar niet meer druk over moeten maken?

groetjes en tot de volgende rally!

Theo Verspecht

Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 1 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 2 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 3 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 4 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 5 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 6 van 7 Auto rally , Een ritje Moezel,  24-26 september 2004 - foto 7 van 7