Foto's oldtimer evenementen

Ardennenrit, 3-daagse - 12 mei 2005

Vrijdag, 29 april – heenrit : Beernem – Houffalize

Met 14 wagens aan de start en 33 deelnemers, stonden we klaar om de 3-daagse naar de Ardennen aan te vatten.

8h30 : Bij een miezerig weertje en voortdurend naar de lucht kijkend,
vertrokken we vanuit Beernem naar Oudenaarde om dan door te rijden naar Geraardsbergen om daar te genieten van een eerste stop met een warm kopje koffie.

Verder ging het door de Vlaamse Ardennen om zo in Waals-Brabant te komen waar we in Marbais aan tafel mochten voor een lekker middagmaal.

We moesten verder : via Namen, waar we via de prachtige Citadel wilden rijden, maar tot onze verbazing de weg afgesloten zagen wegens één of andere sportmanifestatie. Jammer…
Nu hield het eindelijk op met regenen en konden we langs Crupet ( één van de mooiste dorpjes van de Ardennen ), Ciney en La Roche op tijd ons hotel in Houffalise bereiken tegen 19h00.

Na een opfrisbeurt mochten we aanschuiven voor een prachtig en gevariëerd buffet.

Zaterdag, 30 april – Rondrit in de Oostkantons.

Onder een prachtige, staalblauwe hemel maakten we ons klaar om vol goeie moed de zaterdagrit aan te vatten. Nu konden we eindelijk de kap van onze cabrio’s openleggen. Aan het hotel hadden we veel bijval met onze oldtimertjes, want een groep toeristen had er een hele fotosessie voor over. De rit voerde ons tot in Luxemburg waar we gunstig konden tanken en… morsen!

Door het prachtige landschap van de Dreiländerecke tuften we tot aan onze middagstop in Ouren. We werden daar werkelijk met open armen ontvangen op de camping waar we mochten genieten van een lekkere soep met veel balletjes en belegde sandwiches. Ook de drank vloeide rijkelijk want het was intussen behoorlijk warm geworden.
Na het eten gingen we een eindje wandelen teneinde de camping even te verkennen voor eventuele latere bezoekjes.
Zelfs de plaatselijke pers was aanwezig om onze doortocht op de gevoelige plaat vast te leggen.
In de namiddag ging de rit via St Vith terug naar ons hotel in Houffalize.

Zondag 1 mei – terugrit naar Beernem.

Zondag 1 mei – terugrit naar Beernem.

Ongelooflijk, maar weer een staalblauwe lucht en zowaar liep de temperatuur op tot 25°! Dat beloofde!
De terugrit ging via La Roche en Rochefort, met de ochtendstop in Vignée, waar we genoten van koffie en cake. Op de binnenplaats van het kasteel rangschikten we mooi onze autootjes, zodat er heel wat mooie plaatjes werden geschoten.
Bij het vertrek daar weigerde één van onze oude wagens te starten: de Fiat 1500 kreeg geen benzine meer! Vapour lock = luchtbel door de warmte, was de analyse. Het nam enige tijd in bslag, maar we kregen de wagen weer aan de praat en we konden verder rijden via Dinant, langs de Maas, richting Nijvel.
Daar brachten we een verrassingsbezoekje aan een privé-verzameling (zeg maar Museum ) van Amerikaanse Oldies. We mochten er genieten van fijne sandwiches die de vrouw des “museums” eigenhandig had klaargemaakt. Ook de drankjes lieten we niet staan, want de temperatuur liep daarbinnen op tot 32°.
Langs Ronquières (bootliften), Gilenghien (gasontploffing vorige zomer) en Ronse stopten we op de Kwaremont voor onze laatste dorstlesser en de rest van de droge worsten.
Richting Beernem verliep vlot, waar we moe maar voldaan (althans van auto-
rijden) aan tafel gingen voor een heerlijke schotel met bruin brood en hesp.
Een beetje nakaarten was er ook bij, maar toen de eerste druppels vielen nam iedereen afscheid met de stille hoop dat er volgend jaar weer zo’n fijne 3-daagse
zou georganiseerd worden…

Guido en Eddy.

Ardennenrit, 3-daagse - foto 1 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 2 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 3 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 4 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 5 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 6 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 7 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 8 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 9 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 10 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 11 van 12 Ardennenrit, 3-daagse - foto 12 van 12